Λάρισα - Θερινό Σινεμά "Μύλος" - Μπαρμπής Βοζαλής

Καλός Ήρθατε

Στη Λάρισα το Θερινό σινεμά βρίσκεται στο «Μύλο», όπου ο πρόεδρος και ιδρυτής της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας κ. Μπαρμπής Βοζαλής, εισάγει τους σινεφίλ κάθε φορά στην υπόθεση της ταινίας.


Cineπαρμένος, Τεύχος 20, Νοέμβριος 2007, "Μπαρμπής Βοζαλής"

Η κινηματογραφική λέσχη Λάρισας έχει μια μακριά ιστορία σε αυτήν την πόλη και άφησε κυριολεκτικά την σφραγίδα της στα πολιτιστικά δρώμενα Για χρόνια η λέσχη λειτουργούσε μόνο την χειμερινή σαιζόν. Το καλοκαίρι δεν υπήρχε θερινός κινηματογράφος για να μας φιλοξενήσει, έστω και για μια προβολή την εβδομάδα. Έτσι τα καλοκαίρια είχαμε τρεις μήνες κινηματογραφική νηστεία.

Στο τέλος της χειμερινής σαιζόν κουβεντιάζαμε με τον φίλο μου κ. Μαργαριτόπουλο, οπότε μεταξύ σοβαρού και αστείου του λέω, «Οι σινεφίλ της Λάρισας δεν μπορούν να μείνουν όλο το καλοκαίρι χωρίς σινεμά».

Αυτό ήταν, ο πρόεδρος το πήρε στα σοβαρά το πράγμα και σε λίγες μέρες βρέθηκε ή μηχανή προβολής έγινες κι ένας σιδερένιος πύργος τρόπον τινά για να τοποθετηθεί, αγοράστηκαν καρέκλες, και οθόνη και έτοιμος ο θερινός.

Οι σινεφίλ τόσα χρονιά χωρίς προβολές το καλοκαίρι γέμιζαν κάθε βραδύ με την παρουσία τους τον περιφραγμένο χώρο πού τακτοποιήσαμε πρόχειρα μέχρι που ήταν τόση ή προσέλευση των θεατών πού πολλές βραδιές ρίχναμε τον φράχτη και βάζαμε και άλλες καρέκλες, όπως έγινε σε μια γερμανική ταινία, την θυμάμαι σαν τώρα, με τίτλο "Ταξί για τα αποχωρητήρια!” πού είχε για θέμα την περιπέτεια ενός Γερμανού ομοφυλόφιλου στο νυχτερινό Βερολίνο.

Κι έτσι έγινε ο θερινός κινηματογράφος του «Μύλου» πού όλοι ξέρουμε και περνάμε τις καλοκαιρινές μας νύχτες με φεγγάρι. Πανδαισία λοιπόν για τους σινεφιλ της Λάρισας και των περιχώρων, γιατί ως γνωστών εκτός από τον νομό Λάρισας δεν λειτουργεί σε καμιά άλλη πόλη θερινό σινεμά.