ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας


        Η κινηματογραφική ομάδα του σχολείου καταφέρνει να δικαιούται της προσοχής μας, ασχολούμενη εδώ και πέντε χρόνια από το 2007 με την δημιουργία Κινηματογραφικών ταινιών Μικρού Μήκους.

        Με πενιχρά η αλήθεια μέσα, με το μεράκι και την όρεξη όμως να περισσεύει παρόλα αυτά, οι μαθητές του σχολείου με την καθοδήγηση και την σκηνοθετική επιμέλεια του καθηγητή τους κ. Θωμά Φωτόπουλου, καταπιάνονται με κοινωνικά προβλήματα και νεανικές ανησυχίες προσπαθώντας να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις μέσα από τον φακό μιας ερασιτεχνικής κάμερας.

        Οι μαθητές και καθηγητές που μετέχουν της προσπάθειας είναι αξιέπαινοι για την προσπάθειά τους, τόσο για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα όσο και για τα θέματα που θίγουνε στις ταινίες τους. Μακάρι να βρεθούν μιμητές τους και άλλα σχολεία της περιοχής μας, τα οποία σε πείσμα των καιρών θα οδηγήσουν τα παιδιά μας να εκφραστούν μέσα από την 7η τέχνη, θέτοντας μέσα από μια διασκεδαστική, δημιουργική διαδικασία κοινωνικούς προβληματισμούς και αποτρέποντας τα από αδιέξοδες και επικίνδυνες ατραπούς