Η ομάδα του cineπαρμένου έχουμε σταθερή ενασχόληση με την πολιτιστική έκφραση από το 2002 μέχρι σήμερα μέσα από το έντυπο και άλλες δράσεις που αποφασίζουμε κατά καιρούς. Κάνουμε έτσι πράξη το γεγονός ότι η ενασχόληση με τον πολιτισμό είναι τρόπος ζωής και δεν πρέπει να είναι ένας άλλος τρόπος κατανάλωσης από τον οποίο κάποιοι θα μετρούν κέρδη οικονομικά και μόνον (πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε στον κινηματογράφο).

Για αυτό χαιρετίζουμε τις κινηματογραφικές προβολές στο STAGE και στην Ιατρική Σχολή που έχουν κάνει την πόλη μας μοναδικό φαινόμενο καθημερινής δυνατότητας παρακολούθησης κινηματογραφικών ταινιών ποιότητας με μηδενικό εισιτήριο ! Σε καμιά πόλη της Ελλάδας δεν υπάρχει τόσο πλούσιο κινηματογραφικό δωρεάν πρόγραμμα για όλους τους πολίτες.

Επιπλέον, χαιρόμαστε που αναπτύσσονται και άλλες πολιτιστικές ομάδες με επιτυχίες και μεγάλες προοπτικές πολιτιστικής έκφρασης (ακόμα κι αν κάποιες έχουν κάποια επαγγελματική κατεύθυνση).

Εμείς παραμένουμε σύλλογος (ούτε καν Μ.Κ.Ο.) και καταφέρνουμε να εκφραζόμαστε (αλλά κυρίως να χαιρόμαστε και να δημιουργούμε χωρίς άγχος) μέσα από το έντυπο, τις ερασιτεχνικές ταινίες (δύο σε εξέλιξη), των επαφών με την κινηματογραφική λέσχη, την παρακολούθηση φεστιβάλ ανά την Ελλάδα (να δούμε πότε θα πάμε και στο Βερολίνο για το φεστιβάλ), τη συμμετοχή μας στις γιορτές Πηνειού, την παρακολούθηση ή την παροχή σεμιναρίων κινηματογράφου και μοντάζ, την ανάπτυξη ιστοσελίδων πολιτιστικού περιεχομένου, την ανάπτυξη συνεργασιών με άλλες ομάδες στην πόλη και … κυρίως του μεταξύ μας σχολιασμού ταινιών και παραστάσεων στα πλαίσια των συνελεύσεών μας (εδώ γίνεται η «ζύμωση» και ο σχεδιασμός εξέλιξης).

Συνεχίζουμε με πάθος και πείσμα …