Γιάννης Χαρούλης
   Ο Γιάννης Χαρούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Έξω Λακώνια του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Πρώτος του δάσκαλος στη μουσική στάθηκε ο πατέρας του, άνθρωπος με καλλιτεχνικό μεράκι και ο ίδιος καθώς συγκεντρώνει τις ιδιότητες του γλύπτη, του ζωγράφου, του λυράρη. Σε ηλικία οχτώ ετών ο μικρός Γιάννης ανακαλύπτει τη μαγεία της μουσικής ενώ εξασκείται στο μαντολίνο τις μοναχικές ώρες που φυλάει τα πρόβατα του πατέρα του.

   Λίγο αργότερα γνωρίζει και ερωτεύεται τον ήχο του λαούτου που έμελλε να γίνει πιστός σύντροφος στη μετέπειτα μουσική του πορεία και στο όνειρο. Σε ηλικία 15 ετών παίζει επαγγελματικά σε πανηγύρια στην Κρήτη όπου ξεχωρίζει όχι στο χορευτικό αλλά στο ακουστικό μέρος. Ψάλτης στην εκκλησία του χωριού του εκστασιάζεται στο άκουσμα των βυζαντινών ύμνων αν και μερικές φορές, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, δεν κατανοούσε το περιεχόμενό τους. 

   Το καλοκαίρι του 2001 γνωρίζει στον Άγιο Νικόλαο τον άνθρωπο που θα άνοιγε το δρόμο που οδηγούσε στο θαυμαστό κόσμο της μουσικής, το Χρήστο Θηβαίο. Ένα χρόνο αργότερα ο Χρήστος Θηβαίος καλεί το “μικρό του αδελφό” να συμμετάσχει σε μια μεγάλη συναυλία στο Λυκαβηττό προς τιμήν του Νίκου Ξυλούρη παραχωρώντας του τα δύο από τα τρία τραγούδια που επρόκειτο να ερμηνεύσει. 

   Ο νεαρός καλεσμένος με την ώριμη όμως φωνή και τη συγκινητική ερμηνεία γνωρίζει την αποθέωση του κοινού και δεν διστάζει να ξεσπάσει ακόμα και σε κλάματα.

  Το ταξίδι του νεαρού Γιάννη προς την επιτυχία έχει ξεκινήσει.

http://www.mygreek.fm